Quarrystone at Overlook Ridge

Malden, MA

TAT’s interior design team transformed the common areas of Quarrystone at Overlook Ridge into stylish and contemporary amenity spaces, inviting residents to relax and socialize. Custom details were strategically incorporated to integrate structural elements into the interior design. Exposure of the cross beams provided an opportunity to visually connect the artfully arranged spaces with recurring diagonal lines – reflected in the specified furnishings, materials, and artwork. Community areas are conceived for adaptability, with furniture and hardwearing fabrics that can be used for multiple, flexible functions and multigenerational activities. In order to enhance the perceived scale of the rooms, a neutral palette and finishes were selected, using wood elements to bring texture and warmth into the space. Bold accent colors lend visual interest without distracting from the stone and natural materials. The extensive renovations include the expansion of the fitness and yoga studios while incorporating a dedicated boxing area. Private work spaces and office pods were modernized along with a gaming room, cafe and library space, expanded clubroom with kitchen, and a child play area. The scope of work also included a comprehensive pool renovation and updates to the building’s corridors and exterior facade.

  • SERVICE

    Architecture

    Interior Design

  • TYPE

    Multifamily

    New Construction

  • CLIENT
    WinnDevelopment
  • SIZE
    10,300 sf
  • STATUS
    Completed in 2017