Lighthouse Nursing Care Center

Revere, MA

The 17,000 square foot renovation and contemporary addition to the skilled nursing facility provides 12 additional short-term rehabilitation beds, a state-of-the-art rehabilitation gymnasium and suites for physical, occupational, and speech therapy. The gym features the latest in therapeutic equipment, including a car simulation station allowing patients to practice exiting and entering a vehicle, as well as an “uneven surface area” with strips of brick, concrete, paving stone and a curb, for practice walking on less than ideal surfaces. Other design attributes include a new dining area, medical office and clinical space. The aging façade of the building is wholly redesigned and features a three-season wraparound porch, providing short and long-term stay residents with a panoramic view of the surrounding neighborhood. The outdoor space has been transformed with beautifully landscaped walking paths, patios and garden areas.

  • SERVICE

    Architecture

    Interior Design

  • TYPE

    Historic Preservation | Restoration + Adaptive Reuse

    Healthcare | Science + Technology

    New Construction

  • CLIENT
    Lighthouse Nursing Care
  • SIZE
    17,000 sf
  • STATUS
    Completed in 2015