The Architectural Team | Historic Building Restoration & New Construction Design - Property Detail

This website is Flash enabled. Please download the plugin here: Adobe Flash Player

Portfolio
Partners
Clients
Awards
Careers

Jefferson at Admiral



Located along the Island End River, overlooking the Admiral's Hill Marina and just down the street from The Architectural Team's office on Commandant's Way, Jefferson at Admiral's Hill is the final phase in the Admiral's Hill redevelopment plan that has seen the completion of over 750 apartments, condominiums, and townhomes, all designed by the firm. The new 160 unit building features a mix of studio, one- two-, and three-bedroom apartments on four floors sitting on top of a 187 car parking garage podium. The building makes the most of the tight and irregular-shaped site, paying particular attention to maximization of views, daylight, and open space. Oriented towards the river, a new outdoor courtyard features a reflecting pool and extensive plantings—- providing a lush retreat for residents. Located at the juncture of the residential buildings on the hill and the industrial waterfront, the exterior design seeks to bridge the gap between the two. Each wing of the building is bracketed with brick ends that reference industrial waterfront wharf buildings, while the texture of private balconies, pop-out bays, windows, and siding, between the brick ends, compliment the existing neighborhood fabric.



Located along the Island End River, overlooking the Admiral's Hill Marina and just down the street from The Architectural Team's office on Commandant's Way, Jefferson at Admiral's Hill is the final phase in the Admiral's Hill redevelopment plan that has seen the completion of over 750 apartments, condominiums, and townhomes, all designed by the firm. The new 160 unit building features a mix of studio, one- two-, and three-bedroom apartments on four floors sitting on top of a 187 car parking garage podium. The building makes the most of the tight and irregular-shaped site, paying particular attention to maximization of views, daylight, and open space. Oriented towards the river, a new outdoor courtyard features a reflecting pool and extensive plantings—- providing a lush retreat for residents. Located at the juncture of the residential buildings on the hill and the industrial waterfront, the exterior design seeks to bridge the gap between the two. Each wing of the building is bracketed with brick ends that reference industrial waterfront wharf buildings, while the texture of private balconies, pop-out bays, windows, and siding, between the brick ends, compliment the existing neighborhood fabric.



Client : JPI